Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 9. 2009 13:21

Premiér Fischer jednal s místopředsedou vlády Ruské federace Žukovem

Předseda vlády Jan Fischer se v pondělí 14. září ráno sešel s místopředsedou vlády Ruské federace Alexandrem Dmitrijevičem Žukovem v Kramářově vile.

Pracovní jednání proběhlo u příležitosti 5. zasedání mezivládní Komise pro hospodářskou, průmyslovou a vědecko-technickou spolupráci mezi ČR a RF, které za českou část předsedá ministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský.

V úvodu jednání se oba představitelé vzájemně informovali o stavu ekonomik v době probíhající hospodářské krize. Vyjádřili oboustranný zájem nejen v oblasti rozšíření vzájemného obchodu ve smyslu výměny zboží, ale především na podpoře investic a spolupráci ve vědecko-technické oblasti v letech 2009 a 2010.

Hovořili také o energetice a bezpečnosti dodávek. V této souvislosti za klíčovou označil premiér Jan Fischer transparentnost, férovost a pragmatický princip ve vzájemných vztazích. Strany si potvrdily zájem nadále spolupracovat na nových energetických projektech, např. v dodávkách surovin, v oblasti jaderné energetiky nebo alternativních zdrojích.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie