Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 4. 2015 15:16

Premiér jednal o perspektivě výcvikového centra ve Vyškově

Premiér jednal o perspektivě výcvikového centra ve Vyškově, 18. dubna 2015.
Premiér jednal o perspektivě výcvikového centra ve Vyškově, 18. dubna 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu 18. dubna 2015 region Vyškovsko. V Orlovicích zahájil společně s místopředsedou Senátu Parlamentu ČR Ivem Bárkem činnost nového vodovodu a ve Vyškově zavítal do Vojenské akademie Armády ČR. Návštěvou Vyškovska premiér navazuje na svoje pracovní cesty po krajích České republiky.

Vojenská akademie Vyškov

V akademii premiér jednal s místopředsedou Senátu Ivem Bárkem a se zástupci Ministerstva obrany o perspektivě výcvikového centra ve Vyškově. Při prohlídce areálu se seznámil s provozem akademie a s výcvikem profesionálních vojáků.

Premiér zdůraznil, že vláda prosazuje takové změny, které povedou k navýšení potřebných výcvikových kapacit. Akademie ve Vyškově má v tomto směru nezastupitelnou úlohu a nadále bude klíčovým centrem výcviku armády.

Prioritou vlády je především stabilizace profesionální armády, plnění spojeneckých závazků a garance bezpečnosti obyvatel České republiky. I proto se vláda rozhodla postupně navyšovat výdaje na obranu, a to 1,4 procenta HDP na obranu do roku 2020. Na rok 2015 se zvýšil rozpočet na obranu na 43,5 miliard korun, což je nárůst o 1,5 miliardy korun.

Vodovod Orlovice

V Orlovicích premiér připomněl závazek vlády podpořit prostřednictvím investic hospodářský a společenský rozvoj obcí. Nově otevíraný vodovod je podle něj ukázkou dobré investice i vůle spolupracovat.

Předseda vlády nadále navštívil obce Rousínov a Dětkovice, kde se setkal se starosty obcí a diskutoval s nimi o místních tématech.

Okres Vyškov premiér navštívil v rámci svých pracovních cest po České republice. Jihomoravský kraj navštívil na konci března, kdy navštívil lokalitu Bořího lesa. O sanaci tohoto nebezpečného území rozhodla nová koaliční vláda po několikaleté nečinnosti v únoru letošního roku.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie