Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 12. 2007 14:38

Premiér Mirek Topolánek se setkal s vedením Konfederace politických vězňů ČR

Kramářova vila se ve středu 19. prosince stala místem svátečního setkání předsedy vlády Mirka Topolánka s vedoucími představiteli Konfederace politických vězňů ČR. Pozvání na na setkání v rezidenci českých premiérů přijali mimo jiné předsedkyně KPV ČR paní Naděžda Kavalírová a místopředseda Ivan Dejmal.

Pozvání na na setkání v rezidenci českých premiérů přijali mimo jiné předsedkyně KPV ČR paní Naděžda Kavalírová a místopředseda Ivan Dejmal. KPV ČR je dobrovolnou organizací, sdružující politické vězně komunistického režimu bývalého Československa. Dne 5. prosince tohoto roku bylo Senátem Parlamentu ČR zvoleno šest členů Rady Ústavu pro studium totalitních režimů. Naděžda Kavalírová byla za předsedkyni Rady Ústavu pro studium totalitních režimů zvolena 13. prosince 2007 na prvním zasedání Rady. Naděžda Kavalírová je nositelkou Svatováclavské medaile, Medaile cti a vděčnosti Společnosti Jana Masaryka a Řádu Tomáše Garrigua Masaryka za vynikající zásluhy o stát v oblasti rozvoje demokracie, humanity a lidských práv.

Místopředseda Ivan Dejmal se mimo jiné účastnil vzniku Charty 77 a patří k zakladatelům KPV ČR, která vznikla v roce 1989.

Informace o činnosti konfederace politických vězňů ČR jsou k dispozici zde.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie