Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

5. 12. 2007 9:36

Premiér Mirek Topolánek se zúčastnil 93. zasedání Pléna České konference rektorů

Diskusí s předsedou vlády ČR Mirkem Topolánkem k aktuální situaci vysokého školství v České republice dnes v Praze vyvrcholil program 93. zasedání Pléna České konference rektorů. Místem konání byly prostory Mezinárodního baptistického teologického semináře Evropské baptistické federace.

V rámci zasedání Pléna ČKR byly projednávány hlavní programové body, zahrnující mimo jiné rozpočet vysokých škol v České republice na rok 2008, postavení soukromých vysokých škol v rámci terciálního vzdělávání v ČR a koncepce reformy České konference rektorů.

ČKR je sdružením představitelů veřejných, soukromých a státních vysokých škol České republiky, univerzitních i neuniverzitních. Zajišťuje jejich společný postup v zásadních záležitostech, které se týkají rozvoje vzdělanosti, vědy, výzkumu a tvůrčí činnosti. Zájmem ČKR je péče o prosazování zájmů vysokých škol ČR, styky udržuje rovněž se zahraničními Konferencemi rektorů, s mezinárodními organizacemi vysokých škol a zejména s Evropskou univerzitní asociací (EUA).

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie