Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 8. 2019 15:36

Premiér na agrosalonu Země živitelka: Je to skvělá výstava, na kterou chodím už 40 let

Mezinárodní agrosalon Země živitelka, 24. srpna 2019 v Český Budějovicích.
Mezinárodní agrosalon Země živitelka, 24. srpna 2019 v Český Budějovicích.
Předseda vlády Andrej Babiš v sobotu 24. srpna 2019 navštívil mezinárodní agrosalon Země živitelka, kde se zúčastnil zahájení Národních dožínek a zahájil konferenci Voda v krajině 21. století.

Premiér Andrej Babiš se spolu s dalšími členy vlády zúčastnil 46. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích, který letos nese podtitul Výzvy českého zemědělství. „Je to skvělá výstava, na kterou já osobně chodím už 40 let. V posledním období sem chodím hlavně v sobotu, abych měl víc času a mohl mluvit s našimi producenty, distributory a s našimi občany. My jsme zde od rána a přišli jsme ve velice silné sestavě – jsou tady dva místopředsedové vlády, paní Schillerová, která drží státní kasu a pan Havlíček – nový místopředseda pro hospodářství a samozřejmě pan ministr zemědělství Toman,“ dodal Andrej Babiš.

Odpoledne předseda vlády zahájil spolu s ministrem zemědělství konferenci Voda v krajině 21. století. V rámci konference prezentovala řada nejen českých odborníků moderní přístupy k hospodaření s vodou. Například se diskutovalo o opatřeních v krajině proti suchu a povodním, využívání různých typů vody ve společnosti a v zemědělství nebo o zabezpečení vodních zdrojů v České republice. „Od roku 2014, kdy máme v historii zcela novou zkušenost, že dosavadní vodní blahobyt zajištěný existencí nádrží vybudovaných v minulosti a dostatečně doplňovanými zásobami podzemních vod z obvyklého přísunu srážek se mění. Hladiny podzemních vod klesají, nestačí se doplňovat a v některých regionech chybí dostatečná akumulace povrchových vod. Takže my děláme opatření, vracíme vodu do přírody. Jenom tento rok jsme přidali půl miliardy korun na výstavbu vodovodů a kanalizací, obecních rybníků. Děláme všechny opatření, ale je to dlouhodobá záležitost. A jedná se o desítky miliard, to není jen záležitost této vlády. Je pravda, že jsme od revoluce nepostavili žádnou velkou přehradu a o některých mluvíme 20 let atd. A to jsou věci, které potřebujeme zásadně změnit,řekl mimo jiné premiér.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie