Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 1. 2009 18:18

Premiér na summitu v Šarm aš-Šajchu

Předseda Evropské rady Mirek Topolánek a český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se zúčastnili summitu v egyptském Šarm aš-Šajchu.

Vrcholné schůzky se účastnili i generální tajemník OSN Pan Ki-mun, prezident palestinské samosprávy Mahmúd Abbás, egyptský prezident Husní Mubarak, turecký prezident Abdullah Gül, jordánský král Abdalláh II., francouzský prezident Nicolas Sarkozy, spolková kancléřka Angela Merkelová a další vrcholní představitelé.

Český premiér ocenil aktivní účast egyptského prezidenta Husní Mubaraka, stejně jako úsilí svého předchůdce v roli předsedy Evropské rady Nicolase Sarkozyho a podíl dalších evropských států na blízkovýchodních mírových jednáních.

České předsednictví považuje příměří za nezbytný předpoklad pro splnění prvořadého úkolu, jímž je nyní řešení humanitární krize v pásmu Gazy.

Předseda Evropské rady Mirek Topolánek pokračuje v blízkovýchodní misi společně s českým ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem a s komisařkou Evropské komise Benitou Ferrero-Waldnerovou návštěvou Izraele.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie