Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 12. 2018 15:46

Premiér ocenil výherce vánoční soutěže Nejlepší dárek před 100 lety

Premiér s výherci vánoční výtvarné soutěže, 20. prosince 2018.
Premiér s výherci vánoční výtvarné soutěže, 20. prosince 2018.
Ve čtvrtek 20. prosince 2018 proběhlo na Úřadu vlády ČR slavnostní vyhlášení již pátého ročníku soutěže pro děti z dětských domovů. Premiér Babiš ocenil nejúspěšnější autory a předal dětem vánoční dárky.

Tématem letošního ročníku soutěže pořádané Úřadem vlády bylo „Nejlepší dárek před 100 lety“. Přihlásilo se 38 dětských domovů z celé České republiky s celkem 116 obrázky. O deseti nejhezčích kresbách rozhodovali zaměstnanci Úřadu vlády ale i široká veřejnost prostřednictvím internetové ankety. První místo získal Miroslav z Dětského domova Příbor. Vítězný obrázek se stal hlavním motivem oficiálního PF Úřadu vlády ČR.

„Tento rok jsme vymysleli téma Nejlepší dárek před 100 lety. Já jsem se šel podívat a napočítal jsem nejvíc houpacích koní, je i na obrázku, který vyhrál a máme ho na PF. Chceme vám trochu zpříjemnit předvánoční čas, užijte si to tu. Doufám, že se vám u nás bude líbit,“ řekl Andrej Babiš a po předání ocenění, všechny provedl po Strakově akademii.

Vítězové soutěže:
1.       Miroslav, Dětský domov Příbor
2.       Kristýna, Dětský domov Volyně
3.       Jana, Jablonné v Podještědí
4.       Radek, Dětský domov Úsměv, Ostrava
5.       Lucie, Dětský domov Humpolec
6.       Veronika, Dětský domov Uherské Hradiště
7.       Kristián, Dětský domov Kroměříž
8.       Mária, Dětský domov Ivančice
9.       Michaela, Dětský domov Uherské Hradiště
10.     Iveta, Dětský domov Uherské Hradiště

Vánoční soutěž pro děti z dětských domovů je jednou z nejdůležitějších akcí pro veřejnost, pořádanou Úřadem vlády. Letos se konal již pátý ročník. Spolu s pravidelnými dny otevřených dveří ve Strakově akademii, Kramářově vile, Hrzánském paláci, Lichtenštejnském paláci a vile Benešových v Sezimově Ústí jde o jednu z aktivit, kterými se Úřad vlády snaží přibližovat široké veřejnosti.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie