Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 12. 2012 18:14

Premiér: Peake jako ministryně obrany ztratila mou důvěru

Premiér podal návrh na odvolání ministryně obrany Karolíny Peake a pan prezident této žádosti vyhověl.

Nahrává se přehrávač videa ...

Abych charakterizoval tento svůj krok a jeho důvod, je to jednoznačně ztráta důvěry v paní ministryni obrany,“ řekl premiér Petr Nečas. „Dohodli jsme se, že se sejdeme po svátcích poté, co se seznámí s resortem, že si sedneme a probereme klíčové věci na ministerstvu obrany s tím, že poté se dohodneme na dalších konkrétních krocích. I veřejně paní ministryně ještě ve středu jak na jednání vedoucích představitelů, tak na tiskové konferenci konstatovala, že se žádné personální zemětřesení nechystá,“ řekl Petr Nečas.

Chtěl jsem, aby revokovala své rozhodnutí, kdy byl odvolán první náměstek Picek s tím, že se dohodneme spolu poté, kdy se seznámí s rezortem nad koncepcí, kdy se dohodneme na konkrétních personálních změnách, že se dohodneme na tom, které a v jakém tempu provedeme legislativní kroky, a že se dohodneme, jak dál postupovat ve vyjednávání, které se týkají nadzvukového letectva a také vyjednávání obrovského problému, kterým jsou letouny CASA,“ dodal předseda vlády.

Obrana je stabilizovaná, nejsou třeba velké změny

Ministerstvo obrany byl podle předsedy vlády stabilizovaný resort, s kvalitním personálním zajištěním působení. „Resort ministerstva obrany je vlak pevně posazený na kolejích, který jede správným směrem, po správné trase a přes správná nádraží,“ řekl premiér Petr Nečas.

Předseda vlády je hluboce zklamán přístupem Karolíny Peake. „Jako by to bylo dobyté nepřátelské prostředí, kde musí uplatňovat nějakou moc jenom kvůli tomu, že ji má. Nebyl žádný důvod k nějakým křečím,“ řekl premiér.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie