Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 10. 2014 12:07

Premiér pogratuloval Věře Jourové k uvedení do funkce komisařky pro spravedlnost, spotřebitelskou politiku a rovnost pohlaví

Vážená paní komisařko,

rád bych vám pogratuloval k Vašemu uvedení do funkce komisařky pro spravedlnost, spotřebitelskou politiku a rovnost pohlaví. Jsem přesvědčen o tom, že portfolio, které vám je v rámci Evropské komise svěřeno, je jednou z důležitých oblastí pro budoucí růst, rozvoj i prosperitu jak jednotlivých členských zemí, tak celé EU.

Jsem velmi rád, že nominace české vlády do Evropské komise byla úspěšná. Mám za to, že Vaše erudice, zkušenost i odhodlání zcela jistě přispějí k vytvoření silné Evropské komise coby instituce, která v prvé řadě bude záležet na osudech občanů členských států a na zajištění jejich bezpečnosti a pocitu sounáležitosti ke společnému evropskému projektu. Zároveň budu velmi rád, pokud budeme mít příležitost se při výkonu našich veřejných funkcí setkávat a společně diskutovat o aktuální agendě i vývoji Evropské unie, jež zcela jistě bude potřebovat společné úsilí pro překonání všech výzev, které máme před sebou.

Vážená paní komisařko, přeji vám ve vaší nové funkci mnoho štěstí a úspěchů.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie