Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 7. 2014 10:04

Premiér se setkal s bývalým francouzským ministrem financí a pravděpodobným kandidátem na eurokomisaře Pierrem Moscovicim

Premiér Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 24. července 2014 setkal s bývalým ministrem hospodářství a financí Francouzské republiky Pierrem Moscovicim.
Premiér Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 24. července 2014 setkal s bývalým ministrem hospodářství a financí Francouzské republiky Pierrem Moscovicim.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve čtvrtek 24. července přijal bývalého ministra hospodářství a financí Francouzské republiky a zároveň pravděpodobného francouzského kandidáta na eurokomisaře Pierra Moscoviciho.

Tématem pracovní snídaně v Kramářově vile byla debata o cílech, které by ve své činnosti měla zdůraznit nová Evropská komise. Česká vláda v té souvislosti považuje za zásadní zlepšení fungování vnitřního trhu a snížení administrativní zátěže především při čerpání prostředků z unijních fondů. Českou prioritou je také vytvoření příznivých podmínek pro rozvoj průmyslu a zajištění energetické bezpečnosti.

Premiér v rámci snídaně osobně představil Pierrovi Moscovicimu kandidátku České republiky na členku Evropské komise Věru Jourovou, jejíž nominaci včera potvrdil také poslanecký Výbor pro evropské záležitosti. Společně pak diskutovali zájem české vlády o některé z ekonomických portfolií pro českou kandidátku. Prioritou je oblast regionálního rozvoje, dopravy, meziinstitucionálních vztahů či průmyslu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie