Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 4. 2009 9:28

Premiér se setkal s jordánským králem Abdulláhem II.

V rámci dvoudenní oficiální návštěvy České republiky navštívil jordánský král Abdulláh II. 601. skupinu speciálních sil v Prostějově a letiště v Přerově-Bochoři.

Při této příležitosti se včera 7. dubna setkal s premiérem Mirkem Topolánkem. U jednotky se oba hosté o seznámili se současným postavením jednotky speciálních sil a byli informováni ředitelem Vojenského zpravodajství generálmajorem Ondrejem Páleníkem a jejím velitelem plukovníkem gšt. Milanem Kovandou o činnosti jednotky.

S velkým zájmem jordánský král zhlédl ukázku některých vybraných bojových činností prováděných speciálními silami - seskoky padákem z vysokých výšek za použití kyslíkových přístrojů, slanění do omezeného prostoru a činnost bojových potápěčů. Vyvrcholením ukázky cvičení byl přepad objektu za podpory bitevních vrtulníků Mi-24.

Mimo návštěvy 601. skupiny speciálních sil v Prostějově jordánský král i premiér zavítali na letiště v Přerově-Bochoři, kde si prohlédli cvičný letoun L-159, odminovací zařízení a tank T-54.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie