Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 9. 2015 11:20

Premiér Sobotka bude jednat s premiérem Slovenska Ficem a rakouským spolkovým kancléřem Faymannem o řešení migrační krize

Předseda vlády Bohuslav Sobotka bude v pondělí 7. září 2015 v Bratislavě jednat společně s předsedou vlády Slovenské republiky Robertem Ficem a se spolkovým kancléřem Rakouské republiky Wernerem Faymannem. Premiéři se budou zabývat současnou napjatou situací v regionu v souvislosti s pokračující migrační krizí.

Setkání se uskuteční po historicky prvním společném jednání české a slovenské tripartity. Konání společného zasedání tripartity se rozhodli premiéři české a slovenské vlády využít k pozvání rakouského spolkového kancléře, aby osobně diskutovali o dopadech migrační krize na region a namísto vzkazů přes média našli společné řešení současné vypjaté situace.

Jednání předsedy vlády se slovenským a rakouským protějškem naváže na páteční mimořádný summit Visegrádské skupiny, který do Prahy svolal premiér Sobotka. Po lednovém jednání premiérů ve Slavkově je bratislavská schůzka dalším bodem aktivního česko-rakouského dialogu, který česká vláda vede ve všech oblastech společného zájmu. Stranou proto nemůže zůstat ani téma migrace a její dopady na Rakousko, které je v těchto chvílích vystavené velké zátěži.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie