Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 3. 2014 17:55

Premiér Sobotka bude ve středu jednat s polským premiérem Tuskem o Ukrajině i hospodářské spolupráci ČR a Polska

Předseda české vlády Bohuslav Sobotka se v rámci své pracovní cesty do Varšavy 5. března 2014 setká se svým protějškem, polským premiérem Donaldem Tuskem, se kterým projedná aktuální situaci na Ukrajině, ale i možnosti hospodářské spolupráce v rámci zemí Visegrádské čtyřky i celé EU, rozvoj dopravní infrastruktury a zlepšení stavu ovzduší v Moravskoslezském kraji a ve Slezsku.

Na své první bilaterální návštěvě se český premiér Sobotka rovněž setká s předsedou Senátu Bogdanem Borusewiczem. Společně s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou do Varšavy přicestuje také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministr dopravy Antonín Prachař, ministr životního prostředí Richard Brabec a státní tajemník pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR Tomáš Prouza, kteří se setkají se svými polskými protějšky.

Během návštěvy se český premiér Bohuslav Sobotka rovněž setká v prostorách Velvyslanectví České republiky s předsedou Svazu demokratické levice Leszkem Millerem. Český premiér se rovněž pokloní památce Ryszarda Siwiece u pomníku u Národního stadionu ve Varšavě.

Premiér Sobotka se ve večerních hodinách vrací zpět do Prahy, kde bude od 19 hodin vést jednání české vlády.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie