Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 9. 2016 10:22

Premiér Sobotka jednal s hejtmanem Jihočeského kraje o letecké záchranné službě, zvyšování platů v nemocnicích a urychlení výstavby dálnic D3 a D4

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou, 22. září 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou, 22. září 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil ve čtvrtek 22. září 2016 v rámci pravidelných pracovních cest do regionů Jihočeský kraj. Společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem, hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou a dalšími zástupci kraje jednal o letecké záchranné službě, zvyšování platů v nemocnicích a urychlení výstavby dálnic D3 a D4.

Hlavním tématem společného jednání byla dopravní infrastruktura v Jihočeském kraji. Především aktuální stav páteřních dopravních staveb jako je dálnice D3 a dálnice D4 a jejich napojení na úseky v sousedních regionech včetně napojení na dopravní infrastrukturu Rakouska.

Dalším tématem jednání předsedy vlády Bohuslava Sobotky a hejtmana Jihočeského kraje bylo zajištění provozu letecké záchranné služby od 1. ledna 2017, kdy tuto službu bude zajišťovat Armáda ČR z města Bechyně v okrese Tábor.

Tématem jednání byl také aktuální stav českého zdravotnictví a zvyšování platů lékařů a sester v krajských nemocnicích. Vládní kabinet Bohuslava Sobotky rozhodl o zvýšení platových tarifů ve zdravotnictví o 10 % od 1. ledna 2017.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie