Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 9. 2016 9:07

Premiér Sobotka jednal s hejtmanem Moravskoslezského kraje o zdravotnictví, dopravě a zaměstnanosti

Premiér Bohuslav Sobotka jednal s hejtmanem Moravskoslezského kraje a členy rady, 17. září 2016.
Premiér Bohuslav Sobotka jednal s hejtmanem Moravskoslezského kraje a členy rady, 17. září 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu 17. září 2016 v rámci pravidelných pracovních cest do regionů Moravskoslezský kraj. S hejtmanem Miroslavem Novákem a členy rady jednal o situaci ve zdravotnictví, o dopravě a zaměstnanosti.

Hlavním tématem společného jednání byla aktuální situace ve zdravotnictví. Konkrétně premiér hovořil s hejtmanem o zvyšování platů lékařů a sester a nedostatku personálu v nemocnicích. 

„Vláda situaci ve zdravotnictví aktivně řeší a svými kroky stabilizuje aktuální stav.  Od 1. ledna 2017 vzrostou tarifní platy lékařům a sestrám o 10 %. Dostatečné příjmy budou zajištěny také zvýšením výdajů na platbu státu do veřejného zdravotního pojištění. Neméně důležitým krokem je i změna systému vzdělávání ve zdravotnictví. Věřím, že tyto kroky povedou ke stabilizaci českého zdravotnictví,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Dalším tématem jednání předsedy vlády Bohuslava Sobotky a hejtmana Moravskoslezského kraje byla doprava. Především dokončení dopravních staveb jako jsou obchvat Frýdku-Místku, I/11 Ostrava, prodloužená Rudná a komunikace I/68 Třanovice – Nebory s napojením na obchvat Třince.

Další společným tématem jednání byla zaměstnanost v návaznosti na situaci spojenou se společností OKD.

Premiér následně zahájil společně s ministrem obrany Martinem Stropnickým XVI. ročník Dnů NATO v Ostravě a Dnů Vzdušných sil Armády České republiky.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie