Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 3. 2016 12:47

Premiér Sobotka jednal s ministrem zahraničních věcí Lucemburska Asselbornem

Premiér Bohuslav Sobotka jednal dne 2. března 2016 ve Strakově akademii s ministrem zahraničních věcí Lucemburska Jeanem Asselbornem.
Premiér Bohuslav Sobotka jednal dne 2. března 2016 ve Strakově akademii s ministrem zahraničních věcí Lucemburska Jeanem Asselbornem.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 2. března 2016 ve Strakově akademii setkal s ministrem zahraničních věcí Lucemburského velkovévodství Jeanem Asselbornem, který přijel do Prahy na pozvání ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka. Společně jednali o aktuální situaci EU a přípravách oslav 700. výročí narození Karla IV.

Hlavním tématem diskuze byla evropská agenda. U migrace se shodli na zachování Schengenu, volném pohybu napříč Unií a lepší ochraně vnější hranice EU.

Tento rok Česká republika společně s Lucemburským vévodstvím oslaví 700. výročí narození lucemburského hraběte, českého krále a císaře Svaté říše římské Karla IV. Toto významné jubileum nám připomene česko-lucemburskou historii. Premiér během jednání ocenil, že lucemburský velkovévoda Jindřich přijal pozvání k účasti na oslavě tohoto významného výročí.

Lucembursko je naším významným partnerem pro zahraniční obchod a investice.

Bohuslav Sobotka se v Praze setkal se Jeanem Asselbornem naposledy během jeho poslední návštěvy ČR v roce 2014.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie