Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 2. 2016 17:32

Premiér Sobotka jednal s předsedou Evropské komise Junckerem o summitu EU-Turecko i boji EK proti daňovým únikům

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v úterý 23. února 2016 telefonicky jednal s předsedou Evropské komise Jean-Claudem Junckerem. Hlavními tématy byly příprava mimořádného summitu EU-Turecko a Akční plán k DPH, s důrazem na reverse charge.

Premiér zdůraznil nutnost úzké komunikace a spolupráce s Tureckem na zastavení nelegální ekonomické migrace. Akční plán EU-Turecko musí co nejdříve přinést konkrétní výsledky, zejména co se týče výrazného omezení migračního toku, který směřuje přes Řecko do Evropy a boje proti sítím pašeráků lidí.

Kolegium komisařů tento týden projedná téma boje s daňovými úniky a podvody. V následujících dnech by se mělo věnovat také Akčnímu plánu Komise k DPH. Jde o pro ČR důležité téma. Premiér Sobotka informoval předsedu komise Junckera, že pro Českou republiku je zásadní především to, aby Akční plán umožnil spuštění pilotního projektu pro zainteresovaný členský stát na tzv. všeobecný reverse charge na domácí zdanitelná plnění nad deset tisíc euro. Takovýto pilotní projekt napomůže v boji proti karuselovým podvodům v oblasti DPH.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie