Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 2. 2015 12:15

Premiér Sobotka jednal s vedením významných korejských společností o jejich investicích v ČR

Premiér Bohuslav Sobotka navštívil společnost Nexen Tire - Changneyong, 27. února 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka navštívil společnost Nexen Tire - Changneyong, 27. února 2015.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka navštívil společně s vládní delegací na závěr své pracovní cesty do Jižní Koreje několik výrobních podniků významných korejských společností. Premiér v rámci návštěvy továren jednal s vedením společností Hyundai, Nexen Tire a rovněž Doosan Industries o jejich investicích v ČR.

„S vedením společností jsme diskutovali o dosavadních investicích, které se podařilo České republice získat například v roce 2014 a díky nimž se vytvoří v naší zemi tisíce nových pracovních míst. Jedná se především o investice Hyundai Mobis a Nexen Tire. Potvrdil jsem také velký zájem naší země o budoucí rozšíření těchto investic a podnikatelských záměrů. Jsem rád, že korejští investoři ocenili nasazení a pracovitost českých zaměstnanců a přínos našich technických odborníků pro konkurenceschopnost a produktivitu jejich firem. Informoval jsem rovněž korejské partnery o dosavadních krocích, kterými má vláda posiluje stabilitu a atraktivitu ČR, coby vhodného evropského prostoru pro přímé zahraniční investice," uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Hyundai Motor Company je největším jihokorejským investorem v České republice. Jeho továrna na severní Moravě v Nošovicích na výrobu automobilů má roční kapacitu 300 tisíc kusů a je prvním výrobním závodem Hyundai v Evropě. Společnost Hyundai Mobis plánuje nově ve Strategické průmyslové zóně Ostrava – Mošnov umístit výrobu světelných systémů. Závod přijde až na 146 miliard eur a vytvoří více než 900 přímých pracovních míst.

Výrobce pneumatik Nexen, mimo jiné dodavatel společnosti Škoda, v loňském roce podepsal s Českou republikou investiční smlouvu na výstavbu závodu v průmyslové zóně Triangle v hodnotě 829 milionů eur, která by měla přinést více než 1000 přímých pracovních míst. Základní kámen budoucího nejmodernějšího evropského závodu na výrobu pneumatik bude položen už letos na podzim, v roce 2018 by pak měla začít samotná výroba.

Korea je pro Českou republiku třetím nejvýznamnějších mimoevropských obchodním partnerem. Jen za posledních pět let se vzájemný obchod zdvojnásobil.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie