Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 7. 2017 17:54

Premiér Sobotka jednal v Jihomoravském kraji o problému sucha i těžbě štěrkopísku

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal ve firmě Vodovody a kanalizace Hodonín, 20. července 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal ve firmě Vodovody a kanalizace Hodonín, 20. července 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil ve dnech 20.–21. července 2017 v rámci pravidelných pracovních cest do regionů Jihomoravský kraj. Hlavními tématy, kterými se v regionu zabýval, byly problém sucha a plánovaná těžba štěrkopísku v lokalitě Uherský Ostroh – Moravský Písek.

Premiér Sobotka jednal v pátek v Ústavu výzkumu globální změny AV ČR v Brně se zástupci Ministerstva zemědělství, Ministerstva životního prostředí, Agrární komory ČR a odborníky o problematice sucha a opatřeních proti klimatickým změnám. Následně navštívil brněnské Povodí Moravy, kde hovořil s vedením o plánech, jak zlepšit hospodaření s vodou. Páteční den zakončil předseda vlády Bohuslav Sobotka diskusí se zemědělci v Zemědělském družstvu Bulhary a následně také se zástupci vinařů a ovocnářů ve společnosti Zepro v Přítlukách.

Ve čtvrtek jednal předseda vlády v Hodoníně o povolení těžby štěrkopísku v lokalitě Uherský Ostroh – Moravský Písek, kde by těžba mohla ohrozit pátý největší podzemní zdroj pitné vody v České republice, který využívá 140 000 lidí. Následně o tomto tématu hovořil se starosty dotčených obcí v Moravském Písku a podepsal petici proti zahájení těžby. Premiér Sobotka v rámci pracovní cesty navštívil také sociální zařízení S-centrum Hodonín, Územní odbor Hodonín – Policie ČR a obec Lipov, kde diskutoval s tamějšími občany.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie