Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

7. 8. 2014 17:59

Premiér Sobotka na pracovní cestě po Královéhradecku: Peníze z fondů EU pomáhají rozvíjet české regiony

Premiér Sobotka na pracovní cestě po Královéhradecku ve čtvrtek 7. srpna 2014.
Premiér Sobotka na pracovní cestě po Královéhradecku ve čtvrtek 7. srpna 2014.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka 7. srpna 2014 navštívil v rámci svých pravidelných pracovních cest do regionů Královéhradecko. Během své cesty zavítal do města Kuks, Dvora Králové nad Labem a Jičína.

Premiér Bohuslav Sobotka návštěvu regionu zahájil v národní památce Hospital Kuks. Rekonstrukce národní kulturní památky, která je financována z fondů EU 374 miliony korun, bude ukončena 31. prosince 2014.

Hospital Kuks je specifické místo právě tím, že se zde podařilo ve spolupráci státu, kraje a obce skloubit čerpání evropských projektů a evropských prostředků z několika zdrojů. Není to pouze integrovaný operační program, ale také regionální operační program Severovýchod a program přeshraniční spolupráce s Polskem. Cílem je rekonstrukce místních památek a vylepšení infrastruktury pro turistický ruch. Myslím si, že to je velmi pozitivní příklad toho, jak mohou užitečně být evropské peníze v naší zemi využívány“, uvedl premiér po jednání s hejtmanem.

Ve Dvoře Králové nad Labem premiér navštívil Městské muzeum, které prošlo rozsáhlou rekonstrukcí díky evropským dotacím z ROP Severovýchod. Poslední zastávkou bylo město Jičín, kde předseda vlády zavítal do domova pro seniory a Oblastní nemocnice Jičín.

Na své pracovní cestě premiér jednal jak s hejtmanem Královéhradeckého kraje Lubomírem Francem, tak s dalšími zástupci regionu a místních samospráv především o aktuálních problémech, se kterými se region potýká. Tématy jednání byly největší investice v regionu, zlepšení infrastruktury a také rozvoj v oblasti školství.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie