Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 5. 2017 18:45

Premiér Sobotka navštívil Jihomoravský kraj, zajímal se o vzdělávání i zaměstnanost

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil společnost fischer Vyškov spol. s r.o., 30. května 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil společnost fischer Vyškov spol. s r.o., 30. května 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v rámci pracovních cest do regionů v úterý 30. května 2017 Jihomoravský kraj. V Boskovicích diskutoval na gymnáziu se studenty o fungování státní správy, na Střední škole André Citroëna poté jednal s vedením školy o maturitních zkouškách i finanční podpoře výuky. Následně se v Ivanovicích na Hané zúčastnil otevření nové haly společnosti Fischer Vyškov.

V Boskovicích si premiér Bohuslav Sobotka prohlédl zázemí Střední školy André Citröena, včetně servisu a showroomu, který slouží studentům. Následně se setkal s vedením školy, se kterým jednal o probíhajících maturitních zkouškách i finanční pomoci od Ministerstva pro místní rozvoj. Konkrétně tato škola by měla dostat více než 49 milionů korun na renovaci zařízení potřebných na výuku. Celkem 41 milionů korun by přitom mělo jít z Integrovaného regionálního operačního programu. Dalšími tématy jednání byla problematika kvalifikovaných učitelů pro výuku technických oborů a zahájení výuky nového oboru „Bezpečnostně právní činnost“. 

Následně se předseda vlády Bohuslav Sobotka zúčastnil otevření nové výrobní haly společnosti Fischer Vyškov v Ivanovicích na Hané, díky které se počet zaměstnanců zvýší ze 300 na 400. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie