Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 2. 2017 18:00

Premiér Sobotka navštívil Technologickou agenturu ČR, setkal se s jejím vedením i mladými vědci

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil Technologickou agenturu ČR (TAČR), 14. února 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil Technologickou agenturu ČR (TAČR), 14. února 2017.
V úterý 14. února 2017 navštívil předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka Technologickou agenturu ČR (TAČR). S předsedou Petrem Očkem, užším vedením a výzkumnou radou agentury jednal premiér zejména o jejím fungování a plánech do budoucna. Premiér Sobotka se během své návštěvy setkal také s mladými vědci, kteří budou zapojeni do výzkumného agenturního Programu ZÉTA a Programu BETA.

Premiér Sobotka se během návštěvy v Technologické agentuře ČR setkal právě s mladými vědci a výzkumníky. Ti mu prezentovali a představili svoje vědecké výzkumy a projekty, zejména jejich budoucí osobní zapojení v Programu ZÉTA a Programu BETA. Oba tyto programy byly schváleny českou vládou. Program ZÉTA je zaměřen na podporu spolupráce akademické sféry a podniků prostřednictvím zapojení posluchaček a posluchačů magisterských a doktorských studijních programů vysokých škol a mladých výzkumných pracovnic a pracovníků ve věku do 35 let. Program BETA je zaměřen na propojení státní a vědecké sféry.

Věda, výzkum a inovace jsou pro vládu důležitou oblastí, do které uvolňuje nejvíce peněz v historii. Koaliční vláda ČSSD, KDU-ČSL a ANO pravidelně posiluje rozpočet na vědu, výzkum a inovace – pro rok 2017 došlo k navýšení o rekordních 3,6 mld. Kč na celkových 32,8 mld. Kč. Od roku 2014 se tak jedná o navýšení o téměř 600 miliónů (r. 2014 – 2,9 mld., r. 2017 – 3,5 mld.).

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie