Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 1. 2015 14:51

Premiér Sobotka v Lánech poobědval s prezidentem Zemanem

Novoročního oběda premiéra Sobotky s prezidentem Zemanem v Lánech se účastnily také Olga Sobotková a Ivana Zemanová, 2. ledna 2014.
Novoročního oběda premiéra Sobotky s prezidentem Zemanem v Lánech se účastnily také Olga Sobotková a Ivana Zemanová, 2. ledna 2014.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka dnes na zámku v Lánech poobědval s prezidentem republiky Milošem Zemanem. Společně tak pokračují v tradici novoročních obědů prezidenta a předsedy vlády. Setkání na zámku v Lánech se účastnily rovněž manželky obou ústavních činitelů – Olga Sobotková a Ivana Zemanová.

Předseda vlády diskutoval s prezidentem republiky při neformálním setkání mimo jiné o aktuální domácí politické situaci a prioritách české zahraniční politiky.

S panem prezidentem jsme měli možnost zhodnotit uplynulý rok a probrat alespoň některé vládní priority pro rok 2015. Mluvili jsme o aplikaci služebního zákona, snaze vlády vyčerpat co nejvíce prostředků z fondů EU nebo přípravě zákona o prokazování původu majetku. Dotkli jsme se koordinace zahraniční a bezpečnostní politiky státu, dalšího rozvoje vztahů s Čínou a situace uvnitř EU. Setkání jsme využili k tomu, abychom s manželkou popřáli prezidentskému páru hodně zdraví a štěstí do nového roku,“ uvedl po setkání předseda vlády Bohuslav Sobotka.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie