Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

13. 2. 2017 18:05

Premiér Sobotka přijal předsedu chorvatského parlamentu Božu Petrova, společně ocenili intenzivní vztahy mezi oběma zeměmi

Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal předsedu Parlamentu Chorvatské republiky Božu Petrova, 13. února 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal předsedu Parlamentu Chorvatské republiky Božu Petrova, 13. února 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal v pondělí 13. února 2017 ve Strakově akademii předsedu Parlamentu Chorvatské republiky Božu Petrova. Mezi témata setkání patřil další rozvoj bilaterálních vztahů a hospodářské spolupráce, podpora české menšiny v Chorvatsku či stanoviska obou zemí v otázce rozšiřování EU o země západního Balkánu. Dotkli se i důsledků brexitu pro Evropskou unii.

Podle premiéra Sobotky je potěšující, že vzájemný obchod mezi ČR a Chorvatskem roste a zvyšuje se rovněž zájem českých podnikatelů a investorů o Chorvatsko jakožto zemi se značným ekonomickým potenciálem. Do Chorvatska míří také stále více českých turistů. Jedná se o dlouhodobě nejoblíbenější destinaci Čechů pro trávení dovolené v zahraničí.

Premiér Sobotka i předseda chorvatského parlamentu Božo Petrov se také shodli, že proces rozšiřování EU o země západního Balkánu má strategický význam pro stabilitu a bezpečnost celého regionu. Evropská unie musí zemím aspirujícím o členství potvrzovat zájem o jejich vstup, nicméně podle obou představitelů rychlost přibližování kandidátských zemí k EU závisí na jejich úsilí a nutných reformách.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie