Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 10. 2017 17:38

Premiér Sobotka se chce setkat se zástupci vedení Škoda Auto, podnikových odborů a projednat informace o možném přesunu části produkce z ČR do Německa

Předseda vlády Bohuslav Sobotka pokládá informace z médií o možném přesunu části produkce Škoda Auto do Německa za závažné. Škoda Auto je v České republice jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů a rovněž pilířem českého průmyslu a exportu.

Je proto jasnou prioritou vlády zachovat a dále rozvíjet a modernizovat výrobní kapacity a produkci Škoda Auto v České republice. Vláda má jednoznačný zájem na tom, aby byly realizovány všechny plánované investice VW a Škody v Česku a nedocházelo k přesunu výroby mimo Českou republiku. Premiér se chce v krátké době sejít se členem představenstva za oblast řízení lidských zdrojů Škoda Auto Bohdanem Wojnarem a také s předsedou Odborů KOVO Škoda Auto Mladá Boleslav Jaroslavem Povšíkem, aby s nimi osobně tuto věc projednal a informace prověřil. Na základě těchto jednání pak předseda vlády rozhodne o dalším postupu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie