Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 12. 2014 15:48

Premiér Sobotka se setká s polskou předsedkyní vlády Kopacz

Premiér Bohuslav Sobotka se v úterý 2. prosince 2014 setká s předsedkyní vlády Polské republiky Ewou Kopacz. Polská premiérka, která tuto funkci zastává od 15. září 2014, přijala pozvání předsedy vlády ČR na úvod svého působení v novém úřadu.

Předmětem jednání představitelů obou zemí budou zejména otázky posilování dopravního propojení, zlepšování stavu ovzduší v regionu polského Slezska a Moravskoslezského kraje, energetická bezpečnost, spolupráce v oblasti obrany a bezpečnosti a aktuální evropské otázky.

„Jsem rád, že se tak brzy po nástupu nové polské vlády uskuteční návštěva paní premiérky Kopacz v ČR. Moje vláda chce s Polskem upevňovat strategické partnerství. Máme řadu společných cílů v EU, Česká republika a Polsko patří k tahounům středoevropské regionální spolupráce. Pro rozvoj našich zemí je důležitá intenzivní česko-polská spolupráce v oblasti hospodářství, životního prostředí, dopravní infrastruktury či energetické bezpečnosti,“ řekl předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka.

Premiér Bohuslav Sobotka vystoupí s předsedkyní vlády Polské republiky Ewou Kopacz po společném jednání na tiskové konferenci v úterý 2. prosince 2014 v 17.15 hod. v tiskovém atriu Úřadu vlády ČR.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie