Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 11. 2016 15:07

Premiér Sobotka se setkal s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setkal s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem, 11. listopadu 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setkal s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem, 11. listopadu 2016.
V pátek 11. listopadu 2016 jednal předseda vlády Bohuslav Sobotka ve Strakově akademii s ministrem zahraničních věcí Velké Británie Borisem Johnsonem. Diskutovali o brexitu, vzájemné ekonomické či obranné spolupráci a o zahraničně-politických a bezpečnostních otázkách.

Jednání premiéra Bohuslav Sobotky s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem se věnovalo otázkám spojeným s odchodem Velké Británie z Evropské unie. Diskutovali také o bilaterálních vztazích či o obranné spolupráci.

„Během setkání s britským mistrem zahraničních věcí Borisem Johnsonem jsem zdůraznil základní priority České republiky pro nadcházející období a budoucí fungování Evropské unie, ať už s Velkou Británií, či bez ní. Brexit nepochybně zásadně ovlivní život nejenom tisícům Britů, ale také našim občanům žijícím ve Velké Británii. Pro Českou republiku je klíčovou prioritou úspěšné fungování Evropské unie, respekt k právům našich občanů, kteří pracují ve Velké Británii, a udržení našeho vzájemného obchodu,“ uvedl předseda vlády ČR k setkání.

Kromě evropských a bilaterálních témat hovořili oba představitelé také o zahraničně politických a bezpečnostních otázkách, mimo jiné o boji proti mezinárodnímu terorismu, o situaci na Blízkém východě nebo na Ukrajině.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie