Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 6. 2014 15:20

Premiér Sobotka se setkal s novými českými europoslanci

Předseda vlády ČR B. Sobotka se 2. června 2014 v Hrzánském paláci setkal s poslanci Evropského parlamentu zvolenými za ČR.
Předseda vlády ČR B. Sobotka se 2. června 2014 v Hrzánském paláci setkal s poslanci Evropského parlamentu zvolenými za ČR.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka v pondělí 2. června přijal nové poslance zvolené do Evropského parlamentu za Českou republiku. Zahájil tak obrat v dosavadní nedostatečné komunikaci předchozích vlád s národními zástupci v institucích Evropské unie.

Během setkání v pražském Hrzánském paláci pogratuloval premiér novým členům Evropského parlamentu k volebnímu úspěchu a zisku mandátu v Evropském parlamentu a popřál jim ve funkci hodně úspěchů.

„Vláda bude intenzivně komunikovat s českými europoslanci tak, aby role České republiky na půdě Evropského parlamentu byla čitelná a srozumitelná. Věřím, že ačkoliv čeští europoslanci byli zvoleni za různé politické strany, v Evropském parlamentu naleznou shodu v otázkách národního zájmu,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Po setkání s premiérem následovala diskuse poslanců zvolených do Evropského parlamentu za ČR se státním tajemníkem Tomášem Prouzou a s odborníky z Úřadu vlády ČR o možnosti prosazování zájmů České republiky, tvorbě a koordinaci českých pozic a budoucí spolupráci mezi vládou a Evropským parlamentem.

Dnešní setkání je pokračováním aktivní evropské politiky české vlády, jejímž cílem je posílit dialog s klíčovými partnery, mezi které vedle Parlamentu ČR, sociálních partnerů a občanské společnosti patří i Evropský parlament a jeho zástupci.

Českou republiku bude v 8. funkčním období zastupovat v Evropském parlamentu 21 poslanců.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie