Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 11. 2016 12:59

Premiér Sobotka se setkal s velvyslancem Korejské republiky Hayongem Moonem

Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal v úterý 1. listopadu 2016 ve Strakově akademii velvyslance Korejské republiky v Praze Hayonga Moona.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal v úterý 1. listopadu 2016 ve Strakově akademii velvyslance Korejské republiky v Praze Hayonga Moona.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal v úterý 1. listopadu 2016 ve Strakově akademii velvyslance Korejské republiky v Praze Hayonga Moona. U příležitosti ukončení jeho zahraniční mise v Praze mu premiér předal medaili Karla Kramáře za jeho zásluhy při posilování česko-korejských vzájemných vztahů.

Hayong Moon

Hayong Moon působí na postu velvyslance Korejské republiky v ČR od července 2013. Za dobu

jeho tříletého působení v Praze bylo dosaženo několika významných pokroků v bilaterálních vztazích České republiky a Korejské republiky. Česká republika výrazně prohloubila spolupráci s touto východoasijskou zemí po stránce ekonomické, politické, obranné a kulturní, což se odrazilo i v počtu oficiálních návštěv na nejvyšší úrovni. Velvyslanec Moon se také podílel na uskutečnění společného jednání zástupců zemí Visegrádské skupiny s Korejskou republikou, které se uskutečnilo v Praze v prosinci 2015. 

Medaile Karla Kramáře

Medaile Karla Kramáře je udělována předsedou vlády za prokazatelné zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka. Pamětní medaile byla vytvořena u příležitosti 90. výročí vzniku první československé vlády a pojmenována po prvním československém předsedovi vlády Karlu Kramářovi. Návrh medaile připravili Jiří Fidler a Jan Novák, výtvarně ji zpracoval akademický malíř Jindřich Žáček.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie