Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 9. 2015 16:15

Premiér Sobotka se zúčastní Summitu proti ISIL v New Yorku

Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal pozvání prezidenta Spojených států amerických Baracka Obamy a 29. září 2015 se zúčastní Summitu proti tzv. Islámskému státu, terorismu a násilnému extremismu v New Yorku. Summit se uskuteční na okraj Valného shromáždění Organizace spojených národů.

„Účast na Summitu proti ISIL v New Yorku považuji za mimořádně důležitou. Islámský stát představuje velkou hrozbu pro mezinárodní bezpečnost, proti které je třeba nekompromisně bojovat. Česká republika je aktivní součástí mezinárodní koalice proti ISIL. K řešení migrační krize, které dnes Evropa čelí, je potřeba v první řadě stabilizovat situaci na Blízkém východě, což není možné bez porážky či dramatického oslabení ISIL,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Pracovní cesta do New Yorku je druhou návštěvou předsedy vlády Bohuslava Sobotky ve Spojených státech amerických. V rámci své první cesty do USA premiér Sobotka jednal v Bílém domě s viceprezidentem Joe Bidenem, setkal se také s Madeleine Albrightovou a českými krajany a zúčastnil se slavnostního odhalení busty Václava Havla v americkém Kongresu.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie