Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

25. 11. 2014 17:57

Premiér Sobotka uctil společně s ministry památku obětí holocaustu v Jad Vašem

Premiér Sobotka uctil společně s ministry památku obětí holocaustu v Jad Vašem, 25. listopadu 2014.
Premiér Sobotka uctil společně s ministry památku obětí holocaustu v Jad Vašem, 25. listopadu 2014.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka položil společně s dalšími členy české vlády květiny v památníku Jad Vašem v Jeruzalémě, aby tak uctil vzpomínku na oběti holocaustu. Prohlídkou muzejní expozice si česká delegace připomněla osudy lidí, které hromadné vyvražďování během druhé světové války postihlo.

Premiér Sobotka při této příležitosti zmínil důležitost podpisu společné deklarace o spolupráci, kterou podepsali ministr kultury Daniel Herman a jeho izraelský protějšek Limor Livnat a předseda Jad Vašem Avner Shalev. Obsahem dokumentu je rozvoj spolupráce památníku Jad Vašem s Památníkem Terezín a Památníkem Lidice v oblasti výzkumu, vzdělávání a uchovávání historické paměti v souvislosti s holocaustem a druhou světovou válkou.

„Památka těchto lidí by neměla být zapomenuta, stejně jako by neměla být zapomenuta krutost totalitního režimu, který mechanismus holocaustu zkonstruoval,“ řekl pro prohlídce památníku předseda české vlády Bohuslav Sobotka.

Premiér Sobotka společně s ministrem kultury Hermanem také připomněli společnou odpovědnost, kterou oba státy do budoucna nesou za to, že památka obětí holocaustu nebude zapomenuta a bude sloužit i nadále jako historická zkušenost přenášená z generace na generaci, aby se podobné zločiny neopakovaly.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie