Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 9. 2016 8:27

Premiér Sobotka udělil francouzskému velvyslanci Asvazadourianovi medaili Karla Kramáře

Premiér Bohuslav Sobotka přijal velvyslance Francouzské republiky v České republice Jeana-Pierra Asvazadouriana, 8. září 2016.
Premiér Bohuslav Sobotka přijal velvyslance Francouzské republiky v České republice Jeana-Pierra Asvazadouriana, 8. září 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal ve čtvrtek 8. září 2016 ve Strakově akademii velvyslance Francouzské republiky v České republice Jeana-Pierra Asvazadouriana. U příležitosti ukončení jeho zahraniční mise v Praze mu předseda vlády předal medaili Karla Kramáře za jeho zásluhy při posilování česko-francouzských vzájemných vztahů.

Jean-Pierre Asvazadourian

Jean-Pierre Asvazadourian působil na postu velvyslance Francouzské republiky v ČR od roku 2013. Výrazně se zasadil o znovunastartování česko-francouzských vztahů a oživení Strategického partnerství, které vyvrcholilo podpisem Akčního plánu na léta 2014–2018 v prosinci roku 2014 během návštěvy francouzského premiéra Manuela Vallse v České republice. Velmi intenzivně se podílel na podpoře ekonomické, kulturní, vědecké a školské spolupráce. Byl rovněž iniciátorem projektu Týden Francie, který svou povahou propojuje ekonomické a kulturní aktéry česko-francouzských vztahů, a významně tak přispívá k popularizaci Francie v České republice.

Premiér Bohuslav Sobotka udělil ve funkci předsedy vlády ČR medaili Karla Kramáře již osmkrát. Mezi vyznamenané patří například čestná předsedkyně Selingerova sdružení Olga Sipplová, válečný veterán z 2. světové války Emil Boček a bývalí představitelé Rádia Svobodná Evropa Kevin Klose a Pavel Pecháček. V pořadí poslední medaile byla premiérem udělena bývalému spolkovému kancléři Rakouské republiky Werneru Fajmonnovi v srpnu tohoto roku.

Medaile Karla Kramáře

Medaile Karla Kramáře je udělovaná předsedou vlády za prokazatelné zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka. Pamětní medaile byla vytvořena u příležitosti 90. výročí vzniku první československé vlády a pojmenována po prvním československém předsedovi vlády Karlu Kramářovi. Návrh medaile připravili Jiří Fidler a Jan Novák, výtvarně ji zpracoval akademický malíř Jindřich Žáček.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie