Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 3. 2015 12:14

Premiér Sobotka v Bruselu zhodnotí rok proevropské politiky během série schůzek s evropskými partnery

Tisková konference premiéra Bohuslava Sobotky a státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzy, 17. března 2015.
Tisková konference premiéra Bohuslava Sobotky a státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzy, 17. března 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 18. března a ve čtvrtek 19. března setká s lídry EU v rámci bilaterálních schůzek. Nová vládní koalice od začátku fungování prosazuje proevropskou politiku, premiér bude s evropskými partnery hodnotit práci vlády v této oblasti za uplynulý rok. Věnovat se bude rovněž aktuálním tématům nadcházející Evropské rady, která zasedne ve čtvrtek 19. a pátek 20. března.

Ve středu 18. března se předseda vlády setká se stálým předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem a předsedou Evropské komise Jean-Claude Junckerem. Tématem jednání bude nejen agenda nadcházejícího summitu, ale také čerpání fondů v novém programovém období a podpora ekonomického růstu v EU.

O tom, jak lépe pomoci Čechům v uplatnění v rámci unijních institucí, bude premiér diskutovat s českou eurokomisařkou Věrou Jourovou. Právě s Čechy pracujícími v bruselských institucích se premiér Bohuslav Sobotka setká na závěr dne. Poděkuje jim za dosavadní práci na pozitivním jménu České republiky v EU a představí jim vládou schválený materiál na podporu působení Čechů v unijních institucích i české priority působení v EU.

Ve čtvrtek 19. března bude předseda vlády jednat s 1. místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem, místopředsedou Komise Marošem Šefčovičem a předsedou Evropského parlamentu Martinem Schulzem. Hovořit budou o odbourávání překážek pro podnikání a dlouhodobé české prioritě, kterou je vnitřní trh. Dále se bilaterální schůzky zaměří na vytvoření energetické unie a investiční balíček Evropské komise.

Po sérii bilaterálních jednání se premiér zúčastní dvoudenní Evropské rady, která se tentokrát bude věnovat energetické unii, koordinaci hospodářských politik a zahraničně-politickým tématům jako jsou situace na Ukrajině a chystaný summit Východního partnerství.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie