Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 11. 2016 17:35

Premiér Sobotka zahájí bilanční schůzky s členy vlády

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v průběhu následujících týdnů setká se všemi členy koaliční vlády. Cílem je formou bilančních schůzek s ministryněmi a ministry projednat dosavadní plnění závazků na jednotlivých resortech a stanovit priority vlády do posledního roku funkčního období vlády.

„V následujících týdnech se chci postupně sejít se všemi členy vlády, tedy jak zástupci sociální demokracie, tak Hnutí ANO a KDU-ČSL. S ministryněmi a ministry chci bilancovat jejich dosavadní působení, plnění programového prohlášení vlády a prosazování klíčových závazků, které vláda občanům dala.

Naše vláda má před sebou poslední rok funkčního období, tento čas je potřeba naplno ve všech resortech využít pro splnění všech klíčových úkolů a opatření.

S ministryněmi a ministry chci proto probrat nejen dosavadní výsledky vládní práce, ale chci se rovněž zaměřit na priority jednotlivých resortů pro období, které nám ještě zbývá.

Mám za to, že vláda potřebuje v některých oblastech a na některých resortech nové impulsy a svěží energii pro úspěšné dokončení započaté práce.

Platí, že jako předseda ČSSD jsem se rozhodl jít této věci naproti a přikročím ke změnám. Plánuji obměnit složení vládního týmu za sociální demokracii, abych mu do posledního roku dodal větší dynamiku.

Každý z předsedů koaličních stran je na základě koaliční smlouvy primárně zodpovědný za svůj tým, jeho výsledky, efektivitu. Je tedy na Andreji Babišovi a Pavlovi Bělobrádkovi, aby rovněž vyhodnotili, zda stávající složení jejich týmů je stále optimální a to nejlepší, co mají k dispozici,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

První bilanční schůzky by měly začít počátkem příštího týdne.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie