Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

31. 3. 2016 16:00

Premiér Sobotka zahájil pracovní cestu v USA schůzkami se zástupci významných amerických společností

Premiér Bohuslav Sobotka ve Washingtonu jednal s vedením společnosti GE Aviation, 31. března 2016.
Premiér Bohuslav Sobotka ve Washingtonu jednal s vedením společnosti GE Aviation, 31. března 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka zahájil ve čtvrtek 31. března 2016 ve Washingtonu svou pracovní cestu v USA schůzkami se zástupci významných amerických společností. Nejdříve jednal s výkonným ředitelem Motion Picture Association of America Christopherem Doddem, poté s vedením GE Aviation a americkými investory v ČR.

Hlavními tématy jednání s výkonným ředitelem Motion Picture Association of America Christopherem Doddem byly podmínky pro produkci amerických filmů v ČR, systém filmových pobídek a připravovaná novela zákona o audiovizi.

Dále se předseda vlády Sobotka setkal s prezidentem a výkonným ředitelem GE Aviation Davidem Joycem. GE Aviation je největším výrobcem proudových a turbovrtulových motorů pro komerční a vojenské využití. V lednu 2016 podepsala společnost GE Aviation s českou vládou memorandum o spolupráci k podpoře vývoje, výroby a testování leteckých motorů v ČR.

„Realizace projektu vývoje, testování a výroby turbovrtulových leteckých motorů firmy GE v ČR bude přinášet pro český průmysl a instituce nejen zařazení mezi světové výrobce leteckých motorů, ale i všeobecné navýšení technologické úrovně českého leteckého průmyslu,“ řekl po jednání premiér Bohuslav Sobotka.

Poté čekala premiéra Bohuslava Sobotku pracovní snídaně s americkými investory v České republice. Za dobu existence samostatné ČR se USA staly pátým největším zahraničním investorem do české ekonomiky a největším investorem ze zemí mimo EU.

Motion Picture Association of America

Organizace zastupující zájmy amerického filmového průmyslu. Byla založena v r. 1922 a sdružuje všechna velká americká filmová studia.

GE Aviation

GE Aviation je významným výrobcem leteckých motorů a další letecké techniky. V pražských Letňanech sídlí divize GE Aviation Turboprops, která je s více než 400 zaměstnanci největším centrem výroby a vývoje turbovrtulových motorů v České republice.

Americké investice v ČR

Za dobu existence samostatné ČR se USA staly pátým největším zahraničním investorem do české ekonomiky a největším investorem ze zemí mimo EU. Objem amerických investic v ČR dosahuje přes 6 mld. USD. Jenom projekty zprostředkované agenturou CzechInvest přinesly téměř 40 tis. pracovních míst. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie