Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 3. 2017 15:56

Premiér Sobotka zahájil stavbu obchvatu Lechovic a zkontroloval práce na obchvatu Znojma

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil zahájení výstavby obchvatu Lechovic, 20. března 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil zahájení výstavby obchvatu Lechovic, 20. března 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v pondělí 20. března 2017 Znojemsko. V dopoledních hodinách zahájil stavbu obchvatu Lechovic a následně zkontroloval práce na obchvatu Znojma. Následně navštívil významného zaměstnavatele v regionu, společnost LAUFEN, kde s vedením jednal o dalších plánech rozvoje a zaměstnanosti.

Obchvaty Lechovic a Znojma patří mezi významné dopravní stavby na strategické trase Brno-Vídeň. Nové trasy vyvedou kamionovou dopravu z center měst a přispějí tak k větší bezpečnosti silničního provozu.

Premiér Bohuslav Sobotka zdůraznil potřebu budování dobré dopravní infrastruktury pro další hospodářský růst a zvyšování zaměstnanosti. Vláda se od svého nástupu v roce 2014 snaží pravidelně navyšovat rozpočet na dopravu. V roce 2017 je pro Ministerstvo dopravy vyčleněno 55,1 miliardy korun, což je o 7,3 miliardy více než v loňském roce. Opakovaně také schválila dotaci tři miliony korun pro kraje na výstavbu a opravy silnic II. a III. tříd. Vládě Bohuslava Sobotky se podařilo v předchozích letech vyjednat výjimku u Evropské komise pro devět prioritních staveb, u kterých by se muselo opakovat posuzování vlivu na životní prostředí (RIA).

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie