Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

16. 12. 2016 13:28

Premiér Sobotka: Zaměstnanci České pošty si zaslouží vyšší platy a lepší pracovní podmínky. Vláda a pošta připraví na jaře 2017 ekonomický rámec

Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s ministrem vnitra Chovancem, vedením a zástupci odborů České pošty, 16. prosince 2016.
Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s ministrem vnitra Chovancem, vedením a zástupci odborů České pošty, 16. prosince 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal v pátek 16. prosince 2016 ve Strakově akademii s ministrem vnitra Milanem Chovancem, vedením České pošty a zástupci odborů České pošty o problematice odměňování zaměstnanců. Vedení České pošty má společně s Ministerstvem vnitra ČR připravit do poloviny roku 2017 strategii dalšího rozvoje včetně výhledu růstu mezd zaměstnanců pošty v dalších letech.



„Jsem přesvědčen o tom, že si zaměstnanci České pošty zaslouží vyšší platy a zlepšování pracovních podmínek. Česká pošta si rovněž zaslouží další investice do zkvalitňování služeb. Významnou roli zde hrají ekonomické limity včetně vývoje finanční situace pošty v minulosti, kdy předchozí vlády poštu naprosto opomíjely. Pošta nyní potřebuje vytvořit nový ekonomický rámec pro fungování v příštích letech tak, aby se udržela jako významný zaměstnavatel s 30 tisíci pracovníky. Proto jsem požádal vedení pošty a ministra vnitra Milana Chovance, aby byla vytvořena v první polovině roku 2017 strategie dalšího rozvoje České pošty. Ta by měla obsahovat také kapitolu týkající se dalšího zlepšování mzdového vývoje a zajištění finančních prostředků pro fungování a garanci služeb pro příští roky,“
uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Vláda Bohuslava Sobotky začala po svém nástupu nedobrou situaci v České poště řešit. Zastavila snahy o privatizaci, a pošta tak nadále zůstává státním podnikem. Podařilo se také udržet síť poboček v celé ČR. Vládní kabinet premiéra Sobotky také jako první připravil a prosadil zákonný systém kompenzace nákladů ze strany státu, které má Česká pošta s univerzální službou. Po příchodu současné vlády se také podařilo zvyšovat tarifní složky platů zaměstnanců, kdy v letech 2008 až 2014 byly platy bez jakéhokoliv navýšení. V roce 2015 a 2016 se podařilo na navýšení platů vyčlenit 1,2 mld. Kč.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie