Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

10. 4. 2013 16:48

Premiér: Spolupráce s Korean Air je krok správným směrem

Premiér Petr Nečas a ministr financí Miroslav Kalousek dnes podepsali smlouvu o prodeji balíku 44 procent akcií Českých aerolinií společnosti Korean Air. Strategický investor zaplatí za menšinový podíl v Českých aeroliniích 68 milionů korun.

Premiér Petr Nečas po dnešním podpisu smlouvy uvedl, že se tím završil proces nalezení strategického partnera pro ČSA: „Jsem rád, že vláda schválila prodej 44 procentního podílu společnosti Korean Air Lines. Dospěli jsme k závěru, že spolupráce s tímto renomovaným dopravcem je správným krokem pro budoucnost ČSA,“ řekl premiér.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Petr Nečas dále zmínil dopady pro rozvoj vzájemného obchodu obou zemí: „Spolupráce obou společností má logiku i z důvodů dlouhodobé spolupráce s Letištěm Václava Havla, Korean Air dlouhodobě provozuje linku mezi Soulem a Prahou, což znamená i zlepšení prostředí pro jihokorejské investory v České republice, které velmi vítáme,“ dodal předseda vlády.

Prezident Korean Air Čang Hun-či, který se dnešního podpisu smlouvy zúčastnil za korejskou stranu, poznamenal, že jde o důležitý okamžik v rozvoji obou leteckých společností: „Jsme velice rádi, že se můžeme účastnit tohoto okamžiku. České aerolinie jsou společností s dlouhou tradicí, s hustou evropskou sítí. Více než deset let udržujeme s ČSA obchodní vztahy. Naše dvě společnosti se stanou strategickými partnery, což bude výhodné pro všechny. Chci poděkovat premiéru Nečasovi za podporu.“

Korean Air Lines je soukromým národním dopravcem a největší aerolinkou v Jižní Koreji. Provozuje pravidelnou dopravu do 105 mezinárodních a 13 vnitrostátních destinací. V roce 2011 jeho služeb využilo více než 23 milionů cestujících. Záměrem Korean Air je vytvořit z Prahy jeden ze svých leteckých uzlů v Evropě. V rámci této strategie bude ČSA zajišťovat dopravu cestujících v rámci Evropy. Na to se dále váže záměr rozvoje Letiště Václava Havla Praha, jako efektivního a konkurenceschopného přestupního bodu. Investor chce rovněž pomoci rozvoji dálkové přepravy v rámci ČSA.

Výběr z fotogalerie

       

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie