Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

16. 10. 2018 13:15

Premiér uvedl do úřadu ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka

Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval na Pražském hradě Tomáše Petříčka novým ministrem zahraničních věcí, 16. října 2018.
Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval na Pražském hradě Tomáše Petříčka novým ministrem zahraničních věcí, 16. října 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš uvedl v úterý 16. října 2018 do úřadu ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka. Toho dnes dopoledne jmenoval do funkce prezident Miloš Zeman.

Myslím si, že Česká republika má jasnou, aktivní, čitelnou a sebevědomou zahraniční politiku. Samozřejmě, zahraniční politika je velmi důležitá. My zdůrazňujeme, že je dána hlavně naším členstvím v Evropské unii a členstvím v NATO. Je důležité, aby v zahraniční politice ministr zahraničních věcí a předseda vlády, nebo řekněme koaliční partneři, měli stejné názory. Myslím, že my ty názory stejné máme,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš a pogratuloval Tomáši Petříčkovi ke jmenování do funkce.

Tomáš Petříček převzal úřad po Janu Hamáčkovi, 1. místopředsedovi vlády a ministrovi vnitra, který byl pověřený vedením resortu zahraničních věcí od června.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie