Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 6. 2011 14:40

Premiér: Ve čtvrtek budou nasazeny stovky náhradních autobusů

Premiér Petr Nečas řešil na Ministerstvu dopravy, jak bude fungovat hromadná doprava při čtvrteční stávce.

Projednávali jsme, aby ČD udělaly všechno proto, aby když po půlnoci zůstanou lidé na některých nádraží nebo v některých obcích, kde jsou vlaky to jediné z hlediska dostupnosti, tak aby ČD začaly připravovat intenzivní program, ve kterém by bylo nasazeno až 200 autobusů. Dalších 150 autobusů bude k zajištění dopravy v případě zájmu nasazeno z Ministerstva obrany,“ řekl premiér.Premiér Petr Nečas: Ve čtvrtek budou nasazeny stovky náhradních autobusů

Předseda vlády také řekl, že autobusy nenahradí vlakovou dopravu provozovanou ČD. „Je to nízký zlomeček případů, které je možné nahradit. Bude intenzivně komunikováno s kraji. Měly by to být kraje, které vytipují místa, kde je dostupnost. Snaha řešit takové případy tady v každém případě bude. Ani vláda, ani MD, ani ČD nepřijaly přístup, že je potřeba to 24 hodin „vysedět“,“ dodal premiér Nečas.

Předsedovi vlády se také dostalo ujištění, že absolutní prioritou je bezpečnost, údržba tratí a jejich zprovoznění v průběhu 24 hodinové stávky.

Jsem v intenzivním kontaktu s panem primátorem Svobodou, mají určitou představou, kterou spolu budeme řešit zítra na krizovém štábu pražského magistrátu,“ dodal předseda vlády.

Výběr z fotogalerie

       

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie