Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 6. 2011 11:39

Premiér vyzval zástupce odborů k odvolání stávky

Vláda se dohodla s odbory, že odloží projednávání zdravotnické reformy ve sněmovně a ještě zasedne jednání tripartity.

Projednávali jsme aktuální situaci, která souvisí se zítřejší plánovanou stávkou v dopravě. Projednávali jsme i některé reformní kroky ve zdravotnictví, důchodovém a daňovém systému. Proběhnou řádná jednání tripartity, kde se těmito věcmi budeme ještě zabývat,“ řekl po jednání předseda vlády Petr Nečas.

Vyzval jsem zástupce odborového svazu, aby odvolali zítřejší stávku. Tato stávka nepřinese nic dobrého. Přinese napětí a škody, které budou dosahovat miliard korun. Na železnici to budou stovky miliónů korun, které by se daly použít mnohem užitečněji,“ dodal ministerský předseda.Premiér vyzval zástupce odborů k odvolání stávky

Stávka podle Petra Nečase nepřinese nic ani v sociálním dialogu. Vláda deklarovala, že je ochotna dále jednat o všech klíčových změnách. „Stávka nepřinese žádný posun ani tím, ani oním směrem,“ řekl Petr Nečas po mimořádném jednání se zástupci zaměstnavatelů a odborových svazů ve Strakově akademii.

Stávka podle premiéra nezastaví nutnou modernizaci země, která povede ke zvýšení konkurenceschopnosti České republiky. S odbory a zaměstnavateli se nicméně premiér domluvil, že vláda odloží ve sněmovně projednávání zdravotnické reformy na příští týden a ještě v pondělí budou na jednání tripartity detaily změn projednávat.

Premiér zároveň řekl, že se omluvil ze čtvrtečního jednání Visegrádské skupiny v Bratislavě, kterého se účastní předsedové vlád Slovenska, Polska a Maďarska a kde má Česká republika převzít předsednictví V4. Předsedu vlády zastoupí ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg.

Výběr z fotogalerie

       

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie