Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

9. 9. 2011 16:14

Premiér: Zpřísníme postihy za přestupky

Problémům jako na šluknovsku lze předcházet zpřísněním postihu za přestupky a dávky navázat na dodržování povinné školní docházky.

Premiér Petr Nečas se na jednání s předsedou Svazu měst a obcí Danem Jiránkem shodl, že klíčovým předpokladem pro jakékoliv pozitivní řešení ve vyloučených lokalitách je zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti. Zároveň je potřeba zpřísnit postihy za přestupky.Tisková konference po jednání zástupců vlády s vedením Svazu měst a obcí, 9. září 2011

Shodujeme se, že bude nezbytné v rámci registrů vytvořit i centrální registr přestupků. Když se někdo přestěhuje do jiné obce, tak v současnosti není známo, zda ve svém bývalém bydlišti měl nějaké přestupky,“ řekl po jednání premiér Petr Nečas. Opakovaný přestupek by mohl být podle premiéra posuzován jako trestný čin pod alternativním trestem veřejně prospěšných prací.

Výplata sociálních dávek má být podle premiéra vázána na to, že děti řádně chodí do školy. „Vláda v tomto směru bude činit legislativní kroky,“ dodal premiér.

Předseda vlády spolu s některými ministry dále probíral se zástupci Svazu měst a obcí rozpočtové určení daní. V tuto chvíli podle premiéra neexistuje jednotná vládní pozice. Zdůraznil ale, že jeho kabinet má zájem pomoci obcím, které mají 2 – 10 tisíc obyvatel.

Tématy jednání byly dále úspory energií financované pomocí projektu Zelená úsporám, církevní restituce nebo ekonomický rozvoj obcí a dotační politika po roce 2013.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie