Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

25. 6. 2013 16:37

Prezident pověřil sestavením vlády Jiřího Rusnoka

Ekonom a člen NERVu Jiří Rusnok dnes dostal od prezidenta republiky Miloše Zemana pověření sestavit vládu odborníků. "Udělám vše, abych důvěru občanů nezklamal," řekl.

Prezident Miloš Zeman pověřil sestavením vlády Jiřího Rusnoka, 25. června 2013 (autor: Michal Čížek)
Prezident Miloš Zeman pověřil sestavením vlády Jiřího Rusnoka, 25. června 2013 (autor: Michal Čížek)

Životopis

Jiří Rusnok se narodil 16. října 1960.

Ukončil studium na Národohospodářské fakultě Vysoké škole ekonomické v Praze.

Svou profesní kariéru začal v odboru dlouhodobých výhledů na Státní plánovací komisi. Později působil na Federálním ministerstvu pro strategické plánovaní a Federálním ministerstvu práce a sociálních věcí. Následně pracoval v Českomoravské konfederaci odborových svazů, kde pracoval šest let jako poradce a vedoucí sociálně-ekonomického oddělení.

Od srpna 1998 zastával funkci náměstka ministra práce a sociálních věcí, od dubna 2001 do července 2002 byl ministrem financí ČR a do března 2003 ministrem průmyslu a obchodu ČR. Opakovaně vykonával funkci presidenta Asociace penzijních fondů České republiky, nyní je členem prezídia. Současně je předsedou představenstva a generálním ředitelem ING PF, a.s. V letech 2006-2009 byl předsedou Výboru pro finanční trh, poradního orgánu bankovní rady ČNB. Od roku 2009 je prezidentem Rady pro veřejný dohled nad auditem.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie