Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 9. 2021 11:11

Příležitosti prohlédnout si na státní svátek Lichtenštejnský palác využilo 576 návštěvníků

O prohlídku Lichtenštejnského paláce byl na svátek svatého Václava velký zájem, 29. září 2021.
O prohlídku Lichtenštejnského paláce byl na svátek svatého Václava velký zájem, 29. září 2021.
U příležitosti Dne české státnosti v úterý 28. září 2021 uspořádal Úřad vlády ČR další ze série dnů otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci. Příležitost nahlédnout do běžně nepřístupných prostor vládní budovy využilo v den státního svátku na počest patrona českého národa knížete Václava 576 zájemců.

Návštěvníci Lichtenštejnského paláce si mohli v doprovodu zkušených průvodců projít reprezentační prostory této majestátní budovy na pražské Kampě, užít si neopakovatelný výhled na Vltavu z palácových oken či si prohlédnout výstavu protokolárních darů, které obdržel předseda české vlády Andrej Babiš na zahraničních cestách. Lichtenštejnský palác, budova s bohatou historií sahající až do 16. století, dnes slouží k vládním účelům, pořádání významných konferencí i jako ubytování pro státnické návštěvy.

Úřad vlády ČR otevírá své objekty, kromě Lichtenštejnského paláce i Strakovu akademii, Kramářovu vilu a vilu Hany a Edvarda Benešových, při významných příležitostech, jako jsou státní svátky, významná výročí a podobně. Zapojuje se mimo jiné do festivalu Open House a v sezóně pořádá pravidelné dny otevřených dveří.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie