Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 9. 2009 11:39

Program Zelená úsporám je otevřen i zateplování paneláků

Dotační program Zelená úsporám, zaměřený na podporu obnovitelných zdrojů energie pro vytápění a energetické úspory v oblasti bydlení, se ode dneška otevírá i pro dotace na komplexní zateplení panelových bytových domů.

Otevření programu umožnila dohoda mezi MŽP, které spravuje program Zelená úsporám, a Ministerstvem pro místní rozvoj (MMR), jež spravuje program Nový panel. „Z programu Zelená úsporám poskytujeme dotaci na celkové zateplení panelových domů, program Nový panel pomůže zase s ostatními částmi rekonstrukce,“ říká ministr životního prostředí Ladislav Miko.

MŽP v dohodě přistoupilo na podmínky MMR, které určují, že podpora se bude týkat pouze komplexního zateplení panelových domů, které zároveň splní podmínky, které ve své části A stanovuje program Nový panel. „Na efektivní zateplení tak nyní mohou získat dotaci i panelové domy. Propojení s programem Nový panel zase zajistí prostředky například na vnitřní rekonstrukci domů,“ říká ředitel odboru udržitelné dopravy a energetiky MŽP Petr Holub.

„V příštích týdnech dojde k podpisu dalších prodejních smluv na zhruba 20 milionů ušetřených emisních jednotek, což nám umožnilo podporu rozšířit i pro panelové domy,“ dodává ministr Miko.

Žádosti o podporu přijímá Státní fond životního prostředí ČR na všech krajských pracovištích od 1. září. Podmínky jsou k dispozici na webových stránkách programu .

Zdroj: Ministerstvo životního prostředí

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie