Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 1. 2011 15:50

Projednávání Dřevěné knihy bude pokračovat na příštím jednání vlády

Projednávání tzv. Dřevěné knihy, tedy koncepce hospodářské politiky s.p. Lesy ČR (LČR), bylo dnes na vládě přerušeno a po dopracování a prověření dílčích parametrů materiálu bude pokračovat pravděpodobně hned příští týden.

Shoda panuje na komplexnosti zakázky i na prodejním modelu. Naopak diskuze se zatím vedou nad dlouhodobostí tendrů. Původně bylo navrhováno zadávání zakázek rozfázované tak, že každý rok by byly vyhlašovány zakázky pouze na jednu desetinu území obhospodařovaného LČR. Je možné, že tento senátní systém bude v návaznosti na dnešní jednání vlády modifikován a maximální období trvání smluv vzešlých z tendrů zkráceno na 5 let.

Konkretizován bude kontrolní systém a Český statistický úřad má předložit detailnější informaci o tom, jakým způsobem se provádí indexace ceny dříví na základě vlastní metodiky.

Efektivní a detailně propracovaný kontrolní systém je zcela v souladu s prioritami ministra Fuksy, jehož záměrem od počátku tvorby koncepce bylo, aby stát dostal poctivou cenu za služby i dřevo, a byly zcela vyloučeny krádeže dřeva ve státních lesích.

 

Zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie