Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 6. 2016 17:47

Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy jednala o zrychlení čerpání finančních prostředků v novém programovém období

V Poslanecké sněmovně se dnes 1. června 2016 uskutečnilo mimořádné jednání Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy.
V Poslanecké sněmovně se dnes 1. června 2016 uskutečnilo mimořádné jednání Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy.
V Poslanecké sněmovně se ve středu 1. června 2016 uskutečnilo mimořádné jednání Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy (ESIF), které svolal předseda vlády Bohuslav Sobotka. Důvodem je pomalý náběh nového programového období 2014–2020. Ministři se dnes shodli na krocích, které mají zamezit zásadnímu ohrožení čerpání téměř 650 miliard korun z evropských prostředků.

Členové Rady se dohodli na tom, že zásadní prioritou je nyní splnění všech důležitých úkolů, především rychlé dokončení auditu designace u jednotlivých operačních programů. Dalším úkolem je pak předložení novely rozpočtových pravidel, kde budou definovány podmínky pro žadatele. Rada se zabývala také tématem nastavení jasných pravidel pro finanční nástroje v rámci čerpání evropských peněz.

Jednání ESIF se zúčastnili ministr financí, ministryně pro místní rozvoj, ministr dopravy, ministr průmyslu a obchodu, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy, ministr životního prostředí, ministr zemědělství, ministryně práce a sociálních věcí a primátorka Hlavního města Prahy. Přizváni byli dále předseda Českomoravské konfederace odborových svazů a předseda Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie