Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 12. 2008 5:38

Rozhodnutí ve věci provozování hry Internetová kursová sázka

Ministerstvo financí ve správním řízení povolilo pěti subjektům provozování hry Internetová kursová sázka.

Budova Ministerstva financí ČRTato hra je založená na sázce, uzavírané prostřednictvím veřejného serveru umožňujícího dálkový přístup předem neomezenému okruhu osob v síti Internet jen osobami registrovanými provozovatelem za podmínek stanovených ve schváleném herním plánu. Provozovatel umožní účast ve hře pouze osobám, u nichž při registraci dle platného průkazu totožnosti ověří jejich totožnost a skutečnost, že se jedná o osoby starší 18 let.

Ministerstvo tak reagovalo na současnou neudržitelnou situaci, kdy zahraniční subjekty již provozují sázkové hry přes internet, zatímco domácí subjekty povolení nedostaly. Aktivity zahraničních subjektů však nemohou být Ministerstvem financí regulovány a ani tyto subjekty neodvádějí příslušné odvody a poplatky. Domácí subjekty dle tohoto rozhodnutí naopak budou podléhat regulaci dle herního zákona a odvádět správní poplatky, odvody na státní dozor a část výtěžku musí použít na veřejně prospěšné účely.

Provozovatel musí disponovat sítí stálých provozních míst, v nichž provádí registraci sázejícího, která je nezbytnou podmínkou jeho účasti. Jediným možným způsobem ověření totožnosti a dosažení věku 18 let sázejícího je fyzické ověření dle platného průkazu totožnosti. Registrace sázejících a provoz hry může být zahájen nejdříve 5. ledna 2009.
Mgr. Ondřej Jakob, tiskový mluvčí MF ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie