Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 5. 2007 10:22

RRTV žádá vládu zvýšit rozpočet o 3,5 milionu kvůli zasedání EPRA

Vláda se bude na svém dnešním zasedání zabývat žádostí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, která chce navýšit svůj letošní rozpočet o 3,5 milionu korun.

Peníze mají posloužit na úhradu nákladů spojených s pořádáním 25. zasedání European Platform of Regulatory Authorities (Evropské platformy evropských regulačních orgánů pro rozhlasové a televizní vysílání, EPRA), které se uskutečnilo tento měsíc v Praze.

Loni hospodařila rada podle svých internetových stránek s rozpočtem 48 milionů korun, což bylo o necelých osm milionů více než v roce 2005. Šéf úřadu RRTV Petr Bartoš dnes uvedl, že rada letos hospodaří se stejným rozpočtem jako loni.

Návrh na vyšší rozpočet předkládá ministerstvo kultury. Mluvčí úřadu Marcela Žižková dnes sdělila ČTK, že organizace, která je hostitelem zasedání EPRA, na sebe vždy přijímá závazek úhrady nákladů akce, mimo jiné výdajů za pronájem jednacích místností včetně technického zařízení, simultánní tlumočení a výrobu doprovodných materiálů. Účastníci sami si hradí cestovní výdaje a ubytování.

"Rada vyčíslila náklady na pořadatelství tohoto zasedání na 3,5 milionu korun a navrhovala začlenění této částky do svého rozpočtu na letošní rok," uvedla Žižková. Kulturní výbor sněmovny loni v listopadu zvýšení rozpočtu RRTV doporučil. "Toto doporučení nicméně nebylo zohledněno při projednávání rozpočtu v Rozpočtovém výboru sněmovny. Za této situace se rada obrátila na vládu se žádostí o navýšení jejího rozpočtu o potřebnou částku," uvedla Žižková.

EPRA je seskupení 49 národních regulátorů z 41 zemí, kteří se dvakrát ročně pravidelně scházejí. Hostitelství tak připadá na každou členskou zemi zhruba jednou za dvacet let, podotkla Žižková.
klh čtk

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie