Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 8. 2017 11:24

S kancléřem Rakouska Kernem jednal předseda vlády Sobotka o středoevropské spolupráci

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal se spolkovým kancléřem Rakouské republiky Christianem Kernem, 23. srpna 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal se spolkovým kancléřem Rakouské republiky Christianem Kernem, 23. srpna 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal ve středu 23. srpna 2017 u příležitosti setkání Slavkovského formátu v Salzburgu se spolkovým kancléřem Rakouské republiky Christianem Kernem. Hlavními tématy byla středoevropská spolupráce a česko-rakouské vztahy.

Premiéři obou zemí se věnovali diskusi o směrnici o vysílání pracovníků, hospodářské situaci v regionu a také vnitropolitické situaci jak v Rakousku, tak i v České republice před podzimními volbami.

Česko-rakouské vztahy se v současné době dynamicky rozvíjejí a politický dialog je díky častým kontaktům velmi intenzivní. Předseda vlády jednal se spolkovým kancléřem Rakouské republiky Christianem Kernem naposledy během své návštěvy v Rakousku v loňském roce, kdy se setkal také s tehdejším prezidentem Heinzem Fischerem. Se současným rakouským prezidentem Alexanderem Van der Bellenem jednal během jeho návštěvy v ČR v červnu tohoto roku.

Oba premiéři diskutovali také o středoevropské spolupráci v rámci tzv. Slavkovského formátu, kterému od letošního července předsedá Rakousko. Na posledním setkání v Brně si předsedové vlád ČR, Rakouska a Slovenska potvrdili zájem na prohlubování spolupráce v pěti oblastech vytyčených v pracovním plánu skupiny – dopravě, energetice, duálním vzdělávání, Průmyslu 4.0 a záležitostech EU.

Ve středu odpoledne se už premiér Bohuslav Sobotka setkal s prezidentem Francie Emmanuelem Macronem, se kterým jednal mimo jiné o spravedlivém odměňování zaměstnanců.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie